Rijopleiding

Wanneer je kiest voor een rijopleiding bij Rijschool Nolten, dan kies je voor rijlessen op maat. Je kiest voor een rijopleiding die geheel op jou is afgestemd. Per rijles worden de vorderingen op een instructiekaart bijgehouden. Daarop staan alle stappen die we moeten doorlopen voordat je op rijexamen kunt.

Waar beginnen we mee?
Allereerst (wel zo handig) maak je kennis met de auto. Dat klinkt misschien wat overdreven, maar als je tijdens een rijles onverwacht moet handelen, is het fijn dat je weet waar bijvoorbeeld de alarmlichten zitten. We willen dat je altijd en onder alle (weers)omstandigheden goed en snel kunt reageren.

Van eenvoudige tot complexe handelingen
In het begin van de rijopleiding besteden we veel aandacht aan het sturen, wegrijden, remmen, stoppen en schakelen. Daarnaast werken we aan de kijktechniek, veilige deelname aan het verkeer, verkeersinzicht en gevaarherkenning. Natuurlijk ontbreken de bijzondere manoeuvres zoals parkeren, stoppen en omkeren niet en brengen we milieubewust rijden onder de aandacht.

Rijexamen
Uiteindelijk neem je zelfstandig deel aan het verkeer en mag je bij het examen laten zien wat je kunt!

Rijopleiding bij Nolten, wat zijn de voordelen?

Een in logische stappen opgebouwde opleiding
Een rijbewijs halen is een heel leerproces, waarbij het belangrijk is dat je precies weet waar je mee bezig bent en wat er daarna gaat komen.

Een instructiekaart waarop je vorderingen worden bijgehouden
Elke les wordt er op een instructie kaart jouw vooruitgang bijgehouden zodat we precies weten waar we gebleven waren, waar het goed ging en waar de verbeterpunten liggen.

Een vaste instructeur
Een persoonlijke band is belangrijk, daardoor is het fijn dat je elke les dezelfde rij-instructeur hebt, op deze manier weet je waar je aan toe bent en is het makkelijker communiceren.

Persoonlijke begeleiding
Bij iedereen word er gekeken wat er verbeterd moet worden voordat je alleen de weg op mag, dit is bij iedereen anders. Iedereen krijgt dus ook een ander leertraject, die precies klopt voor jou als persoon.

Rijlessen van 60 minuten
De rijlessen bij rijschool Nolten zijn 60 minuten, als deze zijn afgelopen word je door de volgende persoon weer thuis afgezet, wij proberen de adressen niet ver uit elkaar te plannen zodat je binnen 15 minuten weer thuis voor de deur staat.

Veilig, vlot en verstandig aan het verkeer leren deelnemen
Bij rijschool Nolten krijg je op een veilige manier geleerd om aan het verkeer deel te nemen, wij kijken vooral naar vooruitgang en niet de hoeveelheid lessen die jij nodig hebt, heb jij minder lessen nodig dan een ander, is dat geen probleem.

Verschillende routes
Wij geven rijles in de gemeenten Brunssum, Onderbanken, Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Nuth, Sittard, Voerendaal en Schinnen. Hierdoor zal je zelden de zelfde route rijden, hierdoor krijg je te maken met verschillende verkeerssituaties en kan je je kennis steeds uitbreiden. Voor een tussentijdse toets of een praktijk examen zullen er ook examen-routes gereden worden.