Rijopleiding In Stappen.

Haal stapsgewijs je rijbewijs met Rijopleiding in Stappen (RIS)

De rijopleiding in stappen is een opleidingsmethode die ervoor zorgt dat je als beginnende bestuurder veilig en verantwoord verkeersgedrag ontwikkelt. Hiermee ben je beter voorbereid op deelname aan het verkeer.

Rijlessen met huiswerk en een toets?

Ja – en het werkt écht! Je bereidt thuis je rijles voor waardoor je tijd bespaart. Bovendien is aangetoond dat rijlessen volgens de RIS methode een beduidend hoger slagingspercentage kent. De Rijopleiding in Stappen gaat telkens een stap verder zodra je de vorige stap voldoende beheerst. De eerste stap bestaat meestal uit een huiswerkopdracht. De laatste stap is dat je iets geheel zelfstandig en in steeds wisselende situaties kunt uitvoeren.

Tussentijdse Toets

Een belangrijk onderdeel is de Tussentijdse Toets (TTT). Hier kun je kennismaken met de gang van zaken bij het CBR en alvast wennen aan de examensituatie. De examinator geeft je tips en je kunt bovendien vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres (zoals keren op de weg en achteruit fileparkeren). Deze worden dan tijdens het praktijkexamen niet meer getoetst.

De voordelen van de RIS op een rijtje: 

  • fors hoger slagingspercentage
  • hoge kwaliteit van de rijopleiding
  • stap-voor-stap aanpak
  • betere voorbereiding op deelname aan het verkeer
  • altijd inzicht in je vorderingen door de zgn. leerlingkaart